Rasarit la Tiganesti si un apus la Holbav, tot de Perseide

Spuneam intr-o postare anterioara ca unele momentele sunt unicat atunci cand ai copii, atunci cu referire la arta de a face broscute . De un moment similar avem parte si in noaptea asta, atunci cand Marius vede o stea cazatoare destul de puternica ce trece pe deasupra noastra. Il copleseste acelasi entuziasm care pare ca da pe langa, mai ales ca pentru a vedea o stea cazatoare e nevoie de un pic de rabdare pe care copii si mai ales baietii nu o au la varsta asta.

Limba engleza are vorba “Burning the candle at both ends”, care se refera la incercarea de face mai mult decat poti duce. Ultimele zile au fost fix din categoria asta, iar cea de azi e un exemplu cat se poate de graitor: un rasarit vazut de la gura cortului la Tiganesti, o drumetie de 2h30 inapoi spre masina si un sfert de carte, 8 ore de munca, un daily pe varf de deal, un apus la Holbav si o seara cu foc si multa socializare incheiata la 11 noaptea cu privitul stelelor cazatoare de pe izopren. Dar apropo de momentul din paragraful anterior si de uimirea lui Marius fata de prima stea cazatoare vazuta uneori merita sa “arzi lumanarea la ambele capete”.

Rasaritul zilei, e in jur de 6:30 si ma trezesc fara alarma, chiar atunci cand soarele apare la orizont. Poza e facut direct din cort. Cazare all inclusive.
In partea cealalta Craiul si tenta plina de roua si de umezeala a cortului, din fericire o sa-l intind din nou diseara asa ca nu mai trebuies a ma chinui sa-l usuc acasa. Urmeaza o drumetie de o 2h si jumatate pana la masina.
Adaposturi minimaliste pentru parapantisti si nu numai, cortul de 1 persoana din imagine are 480 de grame, e super solid si costa un dolar pe gram. Pe termen lung in schimb greutatea carata in minus cred ca se amortizeaza.
Din categoria Lidl si cu Decatlon au facut din mine om. adapostul asta costa 280 ron, are 560 de grame si sta suficient de bine atunci cand il ancorezi. Cam din aceasi categoria ca si Tarp-ul pe care il avem si noi.
Dupa o zi de munca urmeaza daily-ul de la 18:30. Noroc cu 4G-ul de care ai parte peste tot.
Descarcam lemnele de foc din masina.
Muncile campului. Mosul avea 70 de ani si se tinea marginal mai bine decat ARO-ul din imagine.
La fan.
Marius a plimbat catelul lui Bogdan pana cand la un moment dat i-a scapat si era sa-l pierdem pe dealuri. Noroc ca e totusi suficient de ascultator.
Ultima raza de soare.
Vorbind cu fratii Branzaru care au venit cu caii pana aici. Cai deosebit de frumosi si considerabili mai ieftini decat o bicicleta faina. As zice ca recupereaza totusi la mentenanta.
Tabara de baza.
Si ultima raza de lumina peste Crai.
Multumim Adi pentru pepene, si Oana pentru painea facuta in casa!
Focul si luna pe jumatate plina.
Carnati prajiti la foc, bezele si stele cazatoare, toate la pachet. Probabil iesirea cu cei mai multi oameni si cea mai multa socializare de vara asta.


Posted

in

,

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *