In timpul scurt care a ramas pana la plecare ar trebui sa adaug si o lista cu echipamentul pe care il iau dupa mine. Nu stiu daca voi avea timp sa detaliez tot echipamentul, si probabil o parte din el va fi detaliat si testat si pe drum dar totusi nu strica un inceput.
Imbracamintea a fost cam tot timpul pe ultimul loc ca importanta pe lista de echipament din simplul motiv ca oricum am strans in ultimul prea multe haine de munte care se preteaza si la calatoria pe bicicleta si la partea de munte. Si chiar daca multe din piesele din echipament au ceva vechime si sunt zgariate si peticite mie imi plac poate si pentru ca am trecut prin atatea impreuna (si ca au rezistat la uzura pana acum).
In plus mai e si imaginea pe care o aveam aminte cu calatorul prafuit si putin jerpelit aflat undeva sub lumina unui apus intr-un capat de lume, care se incadreaza de minune cu hainele pe care le am. Imaginea idilica a fost spulberata in schimb de la oamenii de la Polartec care mi-au trimis saptamana trecuta un set de echipament care sper sa ma pastreze uscat si sa-mi tina de cald pe parcursul calatoriei. Dezavantajul in schimb e ca o sa arat mai degraba ca un model dintr-o revista outdoor decat ca un calator prafuit, dar cred ca cele 9 luni de zile sunt suficiente pentru a imbatrani orice haina, fie ea si noua.
Norocul a fost in schimb ca hainele trimise destul de la intamplare dupa o dimensiune “M” destul de generica in functie de producator s-au nimerit sa-mi vina ca si turnate. Toate cu exceptia unei veste de la Mammut pentru care dimensiunea medie are aparent alta semnificate. In schimb o sa fiu de un verde ce sigur nu o sa se camufleze prea bine in zonele lipsite de verdeata.
Cuvantul de baza la hainele pe care mi le-au trimis oamenii e stratificarea. Daca pana acum eram obisnuit sa merg cu o bluza de corp, un polar si o geaca de goretex acum sunt cel putin 3 tipuri de straturi diferite pe care le voi cara dupa mine, cu materiale futuriste gen Polartec Alpha (care sincer mi s-a parut ca o alternativa de puf care functioneaza si daca se uda intr-o oarecare masura) si Polartec Neoshell, care e o alternativa ce se si intinde putin pentru o membrana impermeabila.Cert e ca le-am facut un test in weekend pe Hornul Coamei si am fost multumit de cum s-au comportat pana acum. Cat de bine o sa reziste la uzura zilnica in schimb ramane de vazut.
Si acum si lista completa de imbracaminte cu care voi pleca pe bicicleta:
2 x Helly Hansen Stripe Crew
1 x Tricou tehnic Salomon.
2 x Ciorapi Lasting de trekking (dupa cum spune numele tin, si tin, si tin. Am o pereche care a vazut 2 ani de utilizare extrem de intensa si inca mai rezista.
2 x Ciorapi de iarna B’twin
1 x Pufoaica usoara Quetchua.
1 x Boxeri tehnici Quetchua.
2 x Boxeri tehnici B’twin.
1 x Pantaloni lungi Mammut (se pot face si scurti)
1 x Pantaloni de polar 100 no-name.
1 x Pantaloni ploaie / munte / vant cu Polartec Neoshell.
1 x Geaca ploaie / munte / vant cu Polartec Neoshell.
1 x Mid layer cu Polartec Alpha.
1 x Mid Layer cu PowerDry.
1 x Manusi semi-groase cu Polartec Alpha.
1 x Bluza Mid Layer cu Power Stretch de la Zajo.
1 x Bluza cu Power Dry.
1 x Fes polar no-name.
1 x Manusi polar no-name.
S-ar putea sa mai fie lucruri ce vor fi taiate de pe lista, totul trebuie redus la minimul necesar.
Leave a Reply